Politika piškotkov

Kaj so piškotki?

Ta stran, kot mnoge druge uporablja za svoje delovanje in izboljševanje uporabniške izkušnje majhne datoteke imenovane piškotki. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih za boljše delovanje spletišča.

Če uporabljate to spletno stran, soglašate z uporabo piškotkov v skladu s tem obvestilom. Če ne soglašate z uporabo piškotkov, jih onemogočite v skladu z navedenimi navodili.

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

 

Zakaj naša spletna stran potrebuje piškotke?

Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

 

Zakaj naša spletna stran uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

 

Vrste piškotkov na naši spletni strani

 

Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji in uredniki strani) in lažje komentiranje objav.

Ime piškotka Namen Trajanje Obdelovalec
wp-wpml_current_language Shranjuje trenutni jezik. Sejni piškotek Lira d.o.o.
_GRECAPTCHA Ta spletni piškotek je potreben za delovanje funkcionalnosti Google reCaptcha, ki nam omogoča zaznavo in preprečitev zlonamerne uporabe nekaterih naših spletnih strani z vnosnimi polji brez neposrednega negativnega vpliva na uporabnika. Google reCaptcha uporablja napredne načine ocenjevanja tveganj in prilagodljivo preverjanje uporabnika, da se s tem prepreči avtomatizirano uporabo in zlorabo naših spletnih strani. Posledično je na določenih spletnih straneh našega spletnega mesta Google reCaptcha nujno potrebna. Ta isti piškotek lahko Google uporablja tudi za druge namene. Več o tem je na razpolago na povezavah https://policies.google.com/terms in https://policies.google.com/privacy. 180 dni Google

Upravljanje s piškotki

Spletni brskalniki v večini samodejno sprejmejo piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke tudi izklopimo. Nastavitve za posamezne brskalnike so na voljo na spodnjih povezavah:

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari

Ob izklopu piškotkov, spletna stran ne bo delovala optimalno in nekatere funkcionalnosti so lahko onemogočene. Brskalnik bo tudi po izklopu vseh piškotkov pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje spletne strani.

 

Preberite si več o piškotkih

Če želite vedeti več o piškotkih, obiščite katero od naslednjih strani:

 

http://www.allaboutcookies.org
www.piskotki.net

 

Upravljalec

To spletno stran upravlja podjetje Lira d.o.o.